Dag 14: ...en we gaan nog niet naar huis,... lala
Door: Daphne
Blijf op de hoogte en volg Daphne
15 Juli 2013 | Mongolië, Tsetserleg
Vandaag een lange autorijdag van 100km die zo'n 6 uur zal beslaan over voornamelijk onverharde wegen. Een groot avontuur met het type busje waarin we vervoerd worden. Enkele keren moeten we met ons veel te zwaar beladen busje door nieuw ontstane riviertjes. We houden allemaal ons hart vast. Het is immers al vaker fout gegaan (weet je nog,..toen de bus vastzat in de kiezelrivier).
Een paar grijze haren rijker en met de spanning van avontuur twinkelend in onze ogen komen we om 16u aan in een droger en warmer gebied: Khogno Khan Nature reserve ( https://www.google.nl/search?q=khogno+khan+reserve&safe=active&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=1FRQUpuOAen50gXl6IHYCg&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1600&bih=782&dpr=1 ). Hier kunnen we heerlijk in een echt bed in een ger slapen.
We bezoeken de nabij gelegen monastary en de Uvgun tempel die in het verleden 2x volledig verwoest is geweest en nu liefdevol onderhouden wordt door een vrouw. Er komen hier (in the middle of nowhere) nog steeds monniken.
Als we terugkomen slaat het weer zoals altijd om en krijgen we net als gisteren zelfs hagel. Daarna is het business as usual: prachtig zonnig weer. Ik ga vroeg naar bed want zo'n lange autorit op de slechtste plek in de bus gaat je niet in de koude kleren zitten.
Wordt nog steeds vervolgd,.....
ps voor alle foto's klik je links op "foto's"
15 Oktober 2013 - 18:45
Lydjuh:
Is t nu al t einde van je reis? Jeetje.... Als je die foto's ziet van de prachtige omgeving, wil je gewoon meer (zien). Daph, je hebt duidelijk laten zien hoe bijzonder de reis in ieder geval voor jou is geweest. Ik vond het leuk om met je mee te mogen reizen. al was dat op afstand.
Op naar de volgende?