3e en laatste dag Moskou, Vertrek naar Mongolië
Door: Daphne
Blijf op de hoogte en volg Daphne
04 Juli 2013 | Rusland, Moskou
Vandaag staat het Kremlin op de planning. Dinsdag wilde ik er al naar toe maar stond er een enorme rij. Het Kremlin bestaat uit een groot gebied met allerlei gebouwen zoals kerken en overheidgebouwen. Jammer voor mij, maar precies vandaag zit het Kremlin dicht. Ik neem dus de onderdoorgang van mijn metrostation en loop richting de Moskva. De grote rivier die Moskou doorkruist. Oversteken blijft lastig met die 4 baanswegen. Je moet dat echt dmv de onderdoorgangen doen. Maar die zijn er niet altijd waar jij ze graag wilt. De kilometers tikken dus weer aardig aan.
Ik wandel naar de Tretjakov Galerij en breng er aardig wat uurtjes in door (lekker koel ook! :-) )
=> Pavel Tretjakov was een steenrijke textielfabrikant. In 1829 droeg hij zijn privémuseum over aan Moskou. De Tretjakovgalerij bezit ongetwijfeld de mooiste verzameling Russische kunst ter wereld. Het gebouw heeft een prachtige voorgevel, ontworpen door schilder Viktor Vasnetsov. Belangrijk voor het museum is de unieke verzameling iconen, waaronder de Drievuldigheid, een bekend icoon van de schilder Andrei Roeblov. Naast de collectie oud-Russische schilderkunst vind je er een uitgebreide collectie Russische schilderkunst uit de 18de,19de eeuw en 20ste eeuw. In het museum hangt onder meer werk van Ivanov, Savrasov, Vroebel en Repin.
Je kunt in alle rust alle kunst bekijken en ik vond het erg leuk om het leven zowel in Rusland alsook in bijvoorbeeld Italië in vroegere tijden te zien in de verschillende sociale klassen.
Daarna trakteer ik mezelf op een uiterst chique lunch op een Frans aandoend terras: eendeborstsalade. Meer salade dan eendeborst,..maar toch,..
Aangezien ik inmiddels een volleerd cyrillisch metrogangster ben, pak ik de metro naar de stad en wandel nog eens door een nieuw ontdekte shoppingmall vlakbij het rode plein. De prijzen zijn hetzelfde als in NL dus ik houd het snel voor gezien en loop voor de laatste keer langs het rode plein en alle overheidsgebouwen. Het is nog steeds erg warm en in gedachten neem ik afscheid van Moskou.
Hoogtepunt: absoluut het ballet. De volgende keer ga ik op chique als Bolsjoj gerenoveerd is. Verder natuurlijk de mooie grote communistische gebouwen.
Afknapper: de weinig/niet toegankelijke-spontane Russen, jammer, ik had ze graag beter willen leren kennen.
Opvallend: de opgedirkte dames, tegen het ordinair aan, maar hier vast übersexy. Merkte wel dat ik niet aantrekkelijk ben voor de Russische man. Lag het aan mijn teva's en korte broek?
Met mijn koffer en andere spullen draai ik mijn hand er niet meer voor om om meteen op de juiste perrons te komen, de juiste metro's te hebben, over te stappen, vervolgens de trein en daar ben ik dan op de airport Sheremetyevo (nee, ik heb Snowden niet gezien)
En dan,,.....en dan,.... dan zit je ineens in een vliegtuig vol Mongolen! 95% van de passagiers was Mongools en no offence,..maar ik heb nog nooit zo'n onaangepaste groep mensen bij elkaar gezien!! Ik kan genoeg voorbeelden noemen die tijdens de reis gebeurd zijn maar dat is beledigend en niet nodig. Ik kijk immers met onze Westerse bril ernaar en doe dan net of wat wij geleerd hebben dus "normaal" is. Later, na de Mongoolse reis, kan ik de onaangepastheid begrijpen als je opgegroeid bent in de binnenlanden van Mongolië in een ger.
Wordt vervolgd!
ps Wil je alle foto's zien,..klik dan naast de foto ikoontjes, onder het reclameblok op "overzicht"
26 Juli 2013 - 19:14
Marlies:
Je hebt ons in korte tijd toch een goede impressie kunnen geven van het mooie Moskou. Dank hiervoor en ik zie uit naar de volgende reisverslagen.
Marlies. -
27 Juli 2013 - 14:48
Fenna:
Mm, ben nu toch wel benieuwd naar dat voor ons onaangepaste gedrag. Dat belooft/-de blijkbaar nog wat voor je verdere reis..?