Tiende dag: De beste dag!
Door: Daphne
Blijf op de hoogte en volg Daphne
11 Juli 2013 | Mongolië, Tsetserleg
Na een bezoek aan een familie in één van de vele gers die we in het landschap zien, trekken we verder. Leuk om al die veulentjes te zien. Die worden hier echt overal gefokt. Het barst hier trouwens overal van de vliegen en ook de paarden worden er compleet gek van. Mijn paardje raakt zo gefrustreerd dat ik hem achter een ander paard zet zodat hij er niet voorbij kan. Dat paard is echter ook gefrustreerd door al die vliegen en heeft nu ook nog mijn frustie tegen zijn kont. Dat paard schopt mijn paard om hem op afstand te houden en natuurlijk, net als vele jaren geleden (weet je nog Pieter vlak voor wintersport?), komt de hoef tegen mijn been ipv tegen mijn paard. Een hoef is minder hard dan je denkt,..(ahum).
Na de lunch op een prachtige idyllische plek (vol vliegen) aan een ijskoud beekje, trekken we weer verder. Vandaag leggen we zo'n 30km af. Het is echt zo dat we elke dag zon en regen hebben. Je kunt de klok er bijna op gelijk zetten. Tussen regen en zon zit ongeveer 15 graden en dan hebben we het nog niet over de nacht. 's Avonds wanneer het echt afkoelt hebben we kampvuur en Mongools bier. Het is toch echt wel super super super gaaf om hier in de middle of nowhere te bivakkeren na zo'n actieve paardrijdag in zo'n vervanmijnbed gebied. Wat heeft een mens eigenlijk nog nodig?
Een vliegenmepper? Omdat het hier erg moerassig is zitten hier dus veel vliegen en 's avonds muggen. Ze wisselen elkaar af zeg maar,.. We houden allemaal ons hart vast of de grond niet te moerassig is voor onze tenten. Gelukkig blijkt het de dag erna allemaal goed te zijn gegaan......
Wordt vervolgd,..
ps voor de foto's klik je op "foto's aan de linkerkant
29 Augustus 2013 - 19:45
Henk:
He Daphne,
Ben blij dat je nog steeds het zelfde gebruikt om aan te geven dat je geniet met een grote G.
Henk -
30 September 2013 - 19:45
Lydia:
Ey Daph,
Tussen alle drukte door lees ik nog steeds je verslagen. Het is echt even genieten. De foto's brengen je helemaal in de sfeer... ondanks alle heerlijkheden kunnen we het helaas niet proeven. Jammer.
Het gezinnetje heeft veel kinderen. Hebben ze altijd grote gezinnen als oudedagsvoorziening?
Op naar het volgende verslag....
Greetz,