De voorbereiding op de weeshuizenreis naar India
Door: Daphne
Blijf op de hoogte en volg Daphne
26 November 2010 | Nederland, Utrecht
Nog niet zo heel lang geleden kreeg je regelmatig berichtjes van de andere kant van de wereld,..nou maak je borst maar nat want er komt weer een reisje aan!
Achtergrond info
Dit keer gaat de reis naar India. Zoals sommigen weten sponsor ik sinds een dik jaar via http://www.childrenshome.nl een kindje in India. Bij voorbaat was mijn bedoeling al niet het te houden bij alleen maandelijks geld geven. Nee,...ik heb in Sri Lanka met eigen ogen gezien wat je als relatief rijke Nederlander voor een heel gezin kunt betekenen. Mijn bedoeling is dan ook om Kavitha (11 jaar) niet alleen echt te leren kennen, maar ook echt iets voor haar en haar toekomstige leven/gezin te betekenen. Daarom greep ik meteen de kans aan om met Jan en Lia Mureau van Children's Home aankomende 23 december mee te gaan naar de plaatselijke organisatie in India http://www.sjdt.in .
Wat te verwachten?
Omdat ik jaren geleden al eens in zuid India was, weet ik hoe arm en onhygienisch/chaotisch het land is, en weet ik ook hoe rijk de cultuur is en hoe vriendelijk de mensen zijn. Inmiddels weet ik door mijn abonnement op India Nu ook meer over kinderarbeid, misbruik, kastensyteem etc. Toch ben ik voorbereid op een enorme cultuurshock: het verblijven in een weeshuis in de middle of nowhere tussen tientallen kindjes en de bezoeken aan allerhande projecten, weeshuizen en schooltjes 2 weken lang zal een behoorlijke impact hebben. Dus geen dure hotels of excursies dit keer. Geen mogelijkheden om "even rustig" bij te komen,...nee...ik ga het echte India ontdekken! Juist vanwege deze reden zal ik na 2 weken alleen terugvliegen naar Chennai (=Madras en vierde grootste stad van India)om daar bij een bed & breakfast bij Indiase mensen thuis nog 5 dagen te verblijven.Vanaf die kant wil ik het Indiase leven in een grote stad ontdekken
Wat wil ik bereiken?
Sowieso natuurlijk een fundament leggen voor de relatie met Kavitha. Maar ik ben ook geïnteresseerd in hoe alles georganiseerd is en wat ik/wij/Nederland nog meer kan betekenen. Vrijdag zal ik daarom ook de expertmeeting van Wilde Ganzen bijwonen waarin hun doel is particuliere initiatieven te stimuleren in India aangaande kinderen en onderwijs.
Voorbereiding
In de voorbereiding heb ik inmiddels een pre-verslag geschreven voor Children's Home, deze kun je vinden op www.childrenshome.nl/adoptie/nieuws-3.html. Het eigen verslag van children's home vind je op http://childrenshome2010.waarbenjij.nu/?page=message&id=3690797. Verder zijn er twee collega's (Jolanda en Anouk) en vriendin Marianne zo lief geweest om allerlei spulletjes te verzamelen om mee te nemen voor India. Wat kun jij verwachten: omdat ik daar waarschijnlijk moeilijk op internet kan, zul je het dit keer moeten doen met een paar verslagjes. Desalniettemin ga je deze bijzondere ervaring samen met mij meemaken. Alvast veel leesplezier!
26 November 2010 - 18:30
Lydia:
Hey Defnie,
Ik ga je zeker weer volgen. Het ziet er indrukwekkend uit. Ben heel benieuwd hoe jij de cultuurshock ervaart.
Respect voor jou als adoptieouder!
Lieve groet,
Lydje -
26 November 2010 - 19:16
Wilte:
Hoi Daphne,
Bedankt voor deze info. Jeetje wat heb je dat weer goed voorbereid. Wens je een fantastische tijd en...ik denk dat het ook heel zwaar zal worden. Veel sterkte. Zal aan je denken. Lieve groet,
wilte wienke -
27 November 2010 - 09:00
Marlies:
Hallo Daphne,
Fijn dat we weer mogen "meereizen" met je. Ik wens je een heel fijne reis toe.
Marlies. -
27 November 2010 - 09:56
Linda:
Wat spannend Daph, ik ben zeer benieuwd! -
27 November 2010 - 12:31
Fenna:
Yes, daar gaan we weer ;-)
Benieuwd wat voor impact de situatie daar op je heeft. -
27 November 2010 - 17:57
Marianne:
Ben weer zeer benieuwd hoe het allemaal gaat en wat de belevenissen zijn!!! gr. ik
28 November 2010 - 09:16
Jan En Lia:
Ook wij zien er weer naar uit om al de kinderen weer te ontmoeten. Bij het zien van je foto's begint het ook bij ons weer te kriebelen!
Tot december!!!
30 November 2010 - 15:34
Henk:
Daphne,
Ga het weer volgen.
Zal een interessante reis worden met veel schokkende momenten -
01 December 2010 - 21:44
Suzan Stolk:
Hoi Daphne
Eindelijk is het dan bijna zover! Wat is ze mooi he, Kavitha!
Ik wens je echt een heel goede reis toe en ik hoop dat je net zo'n overweldigende ervaring zult hebben als ik net heb gehad. Ik kan niet wachten om je verhalen te lezen en geef alle kindjes een hele dikke knuffel van mij!
Enne, naderhand zou ik het leuk vinden om eens met je af te spreken om alles te horen! -
04 December 2010 - 07:35
Nathalie Wolff:
en dat andere prachtige meisje is mijn sponsorkindje Vincy :)